Gebruiksdoeleinden fiets

Gebruiksdoeleinden fiets

Dat Nederland een echt fietsland is weet ieder Nederlander wel. Maar waarvoor worden fietsen zoal gebruikt? In dit artikel bespreken we de voornaamste redenen waarom de fiets gebruikt wordt. Voordat u een nieuwe fiets aanschaft is het goed om er nog eens over na te denken waar u de fiets voor gaat gebruiken. Niet alle fietsen zijn namelijk geschikt voor alle doeleinden.

Woon-werkverkeer

Wanneer u binnen een afstand tot 20 kilmeter van uw werk woont kan voor het woon-werkverkeer een eenvoudige stadsfiets voldoen. Voor een erg korte afstand is een oude “omafiets” zonder versnellingen al voldoende. Bij een langere afstand zijn versnellingen en een handrem echter wel aan te raden.
Wanneer de afstand hoger is dan 20 kilometer per dag is het zeker aan te raden om te gaan kijken naar een fiets met wat meer comfort. Daarom is het verstandig om meerdere modellen uit te proberen zodat u kunt ondervinden wat voor u het beste werkt.

Recreatief

Wanneer u slechts af en toe de fiets gebruikt is een relatief eenvoudige stadsfiets voldoende voor u. Denk er wel aan dat u een stevige fiets koopt voor het geval u boodschappen etc. mee moet nemen op de fiets.

Kinderen vervoeren

Wanneer uw kinderen mee neemt op de fiets moet uw fiets stevig en veilig zijn. Een degelijke stadsfiets is hiervoor geschikt. Met één kind voor- en één achterop is een terugtraprem namelijk niet veilig genoeg.

Mountainbiken

Wanneer u een fiets zoekt om mee door de bossen te racen dient u op zoek te gaan naar een mountainbike. Traditioneel gezien hebben de banden van een mountainbike een diameter van zo’n 66 cm met veel profiel en beschikken de fietsen over veel vering in het frame.
Meer informatie over mountainbikes kunt u nalezen op de volgende pagina van de website fietsnl.nl.

 

admin