Fietsen voor je gezondheid

 

Fietsen is nog nooit zo veel aangemoedigd en gepromoot als in deze tegenwoordige tijd. Ondanks Nederland er om bekend staat dat hier veel gefietst wordt, zijn er toch ook genoeg (of te veel) mensen die sneller geneigd zijn om de auto te pakken. Zonde. Fietsen heeft namelijk zo veel voordelen, vooral voor je gezondheid.

 

Gezond en gemakkelijk afvallen

In deze tijd waarin er zoveel lekkers te eten is en het zo gemakkelijk te verkrijgen is, hebben veel mensen overgewicht of lijden ze aan obesitas. Om dit te voorkomen is het goed om aan de lijn te denken maar is het ook belangrijk om niet te vergeten hoe belangrijk beweging voor je is. Is jouw excuus dat je er simpelweg geen tijd voor hebt? Vaak is het alleen een kwestie van het aanpassen van je dagelijkse bezigheden. Fietsen hoeft echt niet langer te duren dan de auto, vaak gaat het maar om enkele minuten. Het is echter de gewoonte om ‘even snel’ de auto te pakken. Verander je gewoontepatroon en pak lekker de fiets. Zorg er voor dat je op gewicht blijft of dat je op een simpele manier de kilo’s weer kwijt raakt.

 

Nooit meer ziek

Fietsen verbetert je weerstand. Je bent meer buiten en je spant je meer in. Pak de fiets om aan je weerstand te werken want het werkt echt. Door te sporten en te bewegen verhoog je automatisch je weerstand waardoor je beter bestand bent tegen bacteriën en virussen. Maak je er geen zorgen over dat je nu elke dag kilometers moet gaan fietsen, als je er een gewoonte van maakte is 20-30 minuten fietsen per dag al genoeg. Zorg goed voor jezelf en je lichaam en pak lekker de fiets.

 

Van fietsen blijf je jong

Zo simpel en zo mooi als het klinkt, zo is het ook. Niet alles in het leven hoeft moeilijk te zijn of moeite te kosten. De meeste dingen zijn juist heel simpel maar wordt daarom niet gelooft. Toch is het echt zo dat je van fietsen jonger blijft. Wie regelmatig beweegt, behoedt zichzelf ziekten en aandoeningen zoals een hoge bloeddruk, hart- en vaatziekten en bepaalde vormen van kanker. Ben je deze ziekten en aandoeningen voor, dan zal je lichaam jong en jeugdig blijven. Fietsen dus!

 

 

 

admin