Afvallen zonder dieet door te sporten

Meer dan de helft van alle Nederlanders heeft vandaag de dag last van overgewicht. Mensen melden zich hierdoor massaal aan bij de sportschool om de overtollige kilo’s kwijt te raken. Vooral aan het begin van het jaar is het weer erg druk bij de vele sportscholen in Nederland. Op zich een slimme keuze, maar afvallen in de sportschool gaat niet vanzelf. Het is belangrijk om goede begeleiding te krijgen en op de juiste manier te trainen.

Om af te vallen is het belangrijk dat je niet alleen maar aan cardio-, maar ook aan krachttraining doet. Krachttraining is namelijk niet alleen voor mensen die gespierd willen worden, maar ook voor mensen die graag af willen vallen. Door krachttraining bouw je spierweefsel op wat er voor zorgt dat je lichaam meer energie verbruikt en dus meer calorieën verbrand. Het voordeel hiervan is dat je spieren ook blijven werken als je rust, waardoor je (zelfs als je niet actief bezig ben) ook vet verbrand.

Cardio is ook een belangrijk onderdeel van het afvallen. Cardio training kan je in de sportschool op verschillende manieren doen: loopband, crosstrainer, fiets of door te roeien. Om ook daadwerkelijk af te vallen is het van belang dat je cardio-training minstens 20 minuten duurt, dat is namelijk het punt dat je lichaam ook vet gaat verbranden. Wanneer je cardio en krachttraining gaat combineren is het verstandig om eerst de krachttraining te doen, van ongeveer 40 minuten en daarna de cardio training. Op deze manier heeft je lichaam geen andere keuze dan vetbranden en zo zal je dus sneller afvallen.

Kiezen voor de fiets

Het is natuurlijk ironisch dat veel mensen met de auto naar de sportschool gaan om hier uiteindelijk een half uur op de hometrainer of crosstrainer te zitten. Je kunt natuurlijk ook zelf gaan fietsen in de buitenlucht. Dat is ten eerste op de lange termijn goedkoper en bovendien is het vaak ook leuker om in de buitenlucht te sporten. Een half uur op een hometrainer sporten is vaak redelijk saai, omdat je je niet verplaatst. Op de fiets in de buitenlucht verplaats je je continu en zie je telkens een andere omgeving. Om echt goed af te vallen zul je ook veel langer dan een half uur moeten fietsen. Op een racefiets zit je met gemak een paar uur en uiteindelijk is dat dus veel effectiever.

 

admin